Willy Segers

Burgemeester

Willy Segers gaat na monsterscore op zoek naar herbevestiging (Nieuwsblad)

DILBEEK – 

Voor Willy Segers (N-VA) is een tweede ambtstermijn als burgemeester van Dilbeek aangebroken. Dat zijn gemeente in de rand van Brussel voor gigantische uitdagingen blijft staan, beseft hij heel goed.

Lees hier het volledige Nieuwsblad-artikel.
—–

DILBEEK – Voor Willy Segers (N-VA) is een tweede ambtstermijn als burgemeester van Dilbeek aangebroken. Dat zijn gemeente in de rand van Brussel voor gigantische uitdagingen blijft staan, beseft hij heel goed.

Met meer dan 3.300 voorkeurstemmen torende Willy Segers afgelopen gemeenteraadsverkiezingen ver boven alle andere kandidaten, van welke kleur dan ook, uit. Toen al snel bleek dat zijn partij N-VA zou besturen met Open VLD was het dan ook absoluut geen verrassing dat hij zijn ambt als burgemeester zou verder zetten.

“Niet alleen persoonlijk was mijn score top, ook de partij deed het uitstekend. Zoveel steun krijgen doet iets met een mens”, blikt Segers bijzonder fier terug. “Weten dat ons beleid van de afgelopen jaren werd gewaardeerd, geeft een enorm goed gevoel.”

Extra druk

Al beseft Segers dat die populariteit ook heel wat extra druk op zijn schouders legt. “Herbevestigen als burgemeester zal altijd moeilijker zijn dan het worden. Daar valt niets aan te doen”, zegt hij. “Toen ik vorige legislatuur startte was dat met een heleboel vraagtekens. Die zijn er nu wellicht minder. Maar Dilbeek staat, mede door de ligging vlak naast Brussel, zowaar nog voor grotere uitdagingen dan enkele jaren geleden.”

Eén van de uitdagingen ligt er zeker op het vlak van wonen. “Dilbeek heeft intussen meer dan 42.000 inwoners en moet absoluut niet verder groeien. Genoeg is genoeg. Daar zijn we het als meerderheid unaniem over eens”, aldus Segers. “De afgelopen jaren lag dat nog anders.”

Andere accenten

Verder zullen er onder andere ook accenten liggen op het vlak van het behouden van het Vlaams karakter van Dilbeek en integratie van nieuwkomers. “Er zijn criticasters die zeggen dat hiervoor de afgelopen legislatuur te weinig voor gedaan is. Dat klopt helemaal niet”, aldus Segers. “Toch kan het altijd beter. Integratie zal daarom een horizontale bevoegdheid worden waarover ik het overzicht zal houden. We laten inwijkelingen niet meer los, dat staat vast.”

Waar Segers ook absoluut meer wil op inzetten zijn de gemeenteraadscommissies. “Deze adviesorganen, waarin de oppositie een heel belangrijke rol kan spelen, bleven de afgelopen legislatuur te veel onder de radar. In het Vlaams Parlement (nvdr : waar Segers al jaren zetelt) zijn dergelijke commissies belangrijker dan de plenaire raad. De commissies in Dilbeek minstens even belangrijk maken dan de gemeenteraad, dat zou een prachtige verwezenlijking zijn. Al kan dat alleen als iedereen goed meewerkt en er de nodige tijd en energie in steekt. Maar daar gaan we aan werken.”

E-MAIL

Scroll naar boven