Willy Segers

Burgemeester

Stemmen uit het kasteel. Een podcast over de lokale politiek in Dilbeek, voor wie er iets of niets van af weet.

In de podcast Stemmen uit het Kasteel gaan Bartel Kestemont, Jo Elsocht en Luk Boelaert elke aflevering in gesprek met een centrale gast uit de Dilbeekse politiek. 

Wie zijn de mensen die Dilbeek besturen? Hoe worden beslissingen genomen? Welk Dilbeek hebben politici voor ogen?

Met de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 in het vooruitzicht, willen de makers de drempel van Kasteel de Viron ofwel het gemeentehuis van Dilbeek verlagen. Met een kwinkslag en een mop maar ook met een inhoudelijke nieuwsgierigheid proberen ze politiek en politiekers naar de luisteraar te brengen.

Bartel, Jo en Luk liepen zonder het van elkaar te weten met het idee rond om iets te doen naar aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen. Zeker nu we voor het eerst niet meer verplicht zijn om deel te nemen aan de verkiezingen. Een gunstige wind bracht hen samen en zo is het idee voor de podcast geboren.

Het biedt ruimte om dieper in te gaan op de mens achter te politiek en de politieke topics zelf. De gasten krijgen de kans een andere kant van zichzelf te tonen. Naast een straf verhaal en een drankje brengen ze ook een statistiek of een cijfer over de gemeente Dilbeek mee. Dat biedt de kans om inhoudelijk de verschillende politieke stemmen uit Dilbeek te laten klinken. Geen zware politieke analyses dus maar een gevarieerde babbel waar iedereen iets kan van opsteken.

De eerste aflevering, met burgemeester Willy Segers als gast, is reeds te beluisteren via spotify of de website www.stemmenuithetkasteel.be.

Alle andere partijen komen in de volgende weken aan bod. De makers zijn vastbesloten om door te gaan tot aan de verkiezingen met regelmatig nieuwe afleveringen. Stiekem dromen ze er trouwens van om op de avond van verkiezingsdag een live podcast te maken met alle hoofdrolspelers uit Dilbeek.

Bron: persmededeling Stemmen uit het Kasteel

E-MAIL

Scroll naar boven