Willy Segers

Burgemeester

Intradura tevreden over eerste huis-aan-huis gft-ophaling in Dilbeek

De allereerste gft-ophaling in Dilbeek was volgens Intradura een succes. Intussen lijken wel nog lang niet alle inwoners gewonnen voor de aanpassing die de ophaling met zich meebrengt.

De inwoners van Dilbeek zijn het nieuwe jaar gestart met een gezamenlijke verandering. Intradura haalde op maandag 2 januari voor de allereerste keer ooit in de gemeente gft-afval op, en is tevreden met het eerste resultaat.

“Bijna 6.000 kg groente- fruit en tuinafval dat zal worden verwerkt tot compost in plaats van naar de verbrandingsoven te gaan”, laat de afvalintercommunale weten.

Gemopper
Die tevredenheid van Intradura wordt voorlopig nog lang niet door alle inwoners gedeeld. Onder meer op de populaire Facebookpagina ‘Ge zijt van Dilbeek’ is het onderwerp dezer dagen veelbesproken. Hoofdreden van het gemopper is dat de invoering van de gft-ophaling er sinds dit jaar voor zorgt dat het restafval niet meer wekelijks maar afwisselend met gft tweewekelijks zal opgehaald worden. “Dit zal voor meer ratten, stank, sluikstorten en zwerfafval zorgen”, vrezen sommige inwoners.

Gewoonte
Dat het gloednieuwe ophaalsysteem ook nog lang niet bij alle Dilbekenaars bekend is, bewezen de vele zwarte restafvalzakken die dinsdagochtend her en der nog op de stoepen stonden. “Zette je uit gewoonte je restafvalzak buiten? Neem hem terug binnen, we komen langs op maandag 9 januari”, sluit Intradura af.

E-MAIL

Scroll naar boven