Willy Segers

Burgemeester

Duitse hooligans opgepakt in Dilbeek

De Dilbeekse koudenaardewijk is deze namiddag het toneel van een ongeziene politie machtsontplooiing nadat er een aantal Duitse hooligans waren samen gekomen.

 

Deze avond wordt in het voetbalstadion Lotto Park van Anderlecht de match Union-Frankfurt gespeeld . Burgemeester Willy Segers: “De politiezone Brussel Zuid had vernomen dat Duitse supporters hadden afgesproken in de omgeving van het Dilbeekse zwembad. Ploegen van de Brussel Zuid en het interventieteam van de federale politie snelden ter plaatse. De hooligans worden opgepakt en weg gevoerd. Daarbij is ook een helikopter ingezet. De Dilbeekse politie zorgt voor de verkeersgeleiding waarbij de Ninoofsesteenweg tussen de Koudenaardestraat en de ring afgesloten is.”

Meer dan 100 arrestaties

De aanwezigheid van de hooligans werd ontdekt omdat er in de Kaudenaardewijk heel wat Duitse wagens stonden die de politie zorgen baarden. Bij nazicht van de nummerplaten bleek dat het om leden van de harde kern van Eintracht Frankfurt ging.

De meer dan 100 preventief opgepakte supporters bleken  geen ticket voor de wedstrijd op zak te hebben. De supporters werden geboeid, verzameld en weggebracht. Dat gebeurde zonder schermutselingen.

Bekijk hier het verslag.

Bron: Persinfo en eigen beelden

E-MAIL

Scroll naar boven