Dilbeeks café beschoten met luchtdrukpistool

Door Willy Segers op 23 december 2019, over deze onderwerpen: Dilbeek

Een café in Dilbeek werd afgelopen weekend met een luchtdrukpistool beschoten door een jongeman. Dat laat het parket weten.

“Het betreft feiten gepleegd in de nacht van zaterdag op zondag. Vanuit een voorbijrijdende auto werd er richting café Groot Genoegen te Dilbeek geschoten met een luchtdrukgeweer. Er was hierdoor lichte schade aan de glazen omheining van het café en aan een auto die in de buurt geparkeerd stond. Deze vertoonden een inslag van een aklein projectiel”, aldus het parket.

“Getuigen die de feiten hadden zien gebeuren, gaven aan de politie de beschrijving van het voertuig van waaruit de feiten werden gepleegd.
Dit voertuig kon later op de avond door de politie onderschept worden, en het bij de feiten gebruikte luchtdrukgeweer werd er aangetroffen.
De twee inzittenden waren een man van 19 jaar en een man van 36 jaar.”

“Uit het onderzoek is gebleken dat de jongste verdachte geschoten heeft. Hij doet de feiten af als een misplaatste grap. Beide verdachten werden door het parket ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter op verdenking van dracht van een vrij verkrijgbaar wapen zonder wettige reden aan te tonen en bedreigingen met gebaren of zinnebeelden. De man die de feiten pleegde, kreeg voorwaarden opgelegd en mocht beschikken. De tweede verdachte bleek uiteindelijk niet betrokken bij de feiten en werd door de onderzoeksrechter niet in verdenking gesteld.”

Bron: Persinfo

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in