Cel Dierenwelzijn paraat voor de Dilbeekse dieren

Door Willy Segers op 1 maart 2023, over deze onderwerpen: Dilbeek

Dilbeek heeft sinds een drietal jaren een cel Dierenwelzijn. De cel bestaat uit zes medewerkers van de politie Dilbeek, één gemeentemedewerker en burgemeester Willy Segers die eveneens bevoegd is voor Dierenwelzijn. Samen zetten ze zich in voor het welzijn van de Dilbeekse dieren!

Leden van de politie werken samen met gemeente
Inspecteurs met een hart voor dieren konden zich opgeven om lid te worden van de cel. Eén hoofdinspecteur en vijf inspecteurs zijn hierop ingegaan en maken deel uit van de cel Dierenwelzijn. Zij blijven werkzaam in hun functie: de rol binnen het team dierenwelzijn wordt er extra bij genomen.

Zo waren er vorig jaar 377 meldingen bij de Dilbeekse politie waarbij dieren betrokken waren. Er werd nazicht gedaan op 80 adressen en dit mondde uit in 92 processen-verbaal. Dit kan bijvoorbeeld gaan over honden die geen of drinken hebben en leven in hun uitwerpselen, paarden in een overvolle weide met afval, of nog schapen die ondanks de hitte niet geschoren worden en geen drinkwater hebben. 

Passie voor dieren
Het welzijn van de dieren staat voor de leden van de cel centraal. Zo leggen ze onder andere contacten met experten en dierenartsen. Ook volgen ze opleiding om hun expertise op het vlak van dierenwelzijn te vergroten.

Samen met de gemeentemedewerker en burgemeester Willy Segers hebben de leden van de politie alvast één ding gemeen: hun liefde en passie voor dieren!

Vragen?
Heb je nog vragen over de cel Dierenwelzijn? Neem dan contact op met //wonenenondernemen [at] dilbeek.be“>wonenenondernemen [at] dilbeek.be 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in