Willy Segers

Burgemeester

Aanmeldingsperiode inschrijvingen Dilbeekse Basisscholen gaat van start

Op maandag 6 januari om 9 uur start de aanmeldingsperiode in Dilbeek voor broers/zussen en kinderen van personeel voor het schooljaar 2020-2021.

Net als de voorbije jaren werken alle Dilbeekse kleuter- en lagere scholen met een centraal aanmeldingsregister. De wachtrijen aan de schoolpoort behoren dankzij het systeem tot het verleden. Het systeem houdt rekening met de afstand tussen de woonplaats (domicilie) van het kind en de school en de schoolvoorkeur. Zo geeft de gemeente de kinderen in de buurt meer kans om een plaats te bemachtigen.

De aanmeldingsperiode voor de voorrangsgroepen loopt tot vrijdag 17 januari tot 12 uur. De betrokken ouders kunnen hun kind aanmelden via de website. Het tijdstip van aanmelden heeft geen invloed op de rangschikking: er moet enkel aangemeld worden binnen de 2 voorziene weken. Ouders krijgen op 27 januari het bericht of hun kind een plaats kreeg toegewezen. Effectief inschrijven gebeurt na telefonische afspraak met de school en dit in de periode van dinsdag 28 januari tot maandag 17 februari .
Alle andere kinderen kunnen aangemeld worden vanaf maandag 2 maart om 9 uur, tot en met dinsdag 31 maart, 12 u. Ook hier heeft het tijdstip van aanmelden geen invloed op de rangschikking.

Ouders mogen het inschrijvingsticket en/of de weigeringsdocumenten verwachten op maandag 27 april . Effectief inschrijven gebeurt in de periode van maandag 4 mei tot dinsdag 26 mei 2020 na telefonische afspraak.

Ouders die de aanmeldingsperiode gemist hebben, kunnen zich vanaf 29 mei 2020 nog melden op de scholen tijdens de vrije inschrijvingsperiode. Dan geldt het principe wie het eerste komt, krijgt als eerste een plek. Aangezien er in mei nog weinig tot geen plaatsen beschikbaar zullen zijn, raden we alle ouders aan zeker gebruik te maken van het aanmeldingssysteem.

Alle informatie is terug te vinden op de website https://aanmelden.dilbeek.be.

Is er iets onduidelijk  of heb je nog vragen bij de aanmelding neem dan gerust contact op met team kind- en jongerenwelzijn via aanmelden [at] dilbeek.be of 02/451 43 53

E-MAIL

Scroll naar boven