Franstalige meerderheid in Linkebeek zegt ‘non’ tegen minister Homans! Dat wordt link!

Door Willy Segers op 21 september 2015, over deze onderwerpen: VlaParl – Brussel en Vlaamse Rand, VlaParl – Binnenlands Bestuur

De Franstalige meerderheid in de gemeenteraad van faciliteitengemeente Linkebeek heeft beslist om niet samen te werken met Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans. Die heeft vorige week beslist Yves Ghequiere tot burgemeester te benoemen, en niet waarnemend burgemeester Damien Thiéry.

Volgens Homans kan Thiéry geen burgemeester worden omdat hij de taalwetgeving niet heeft gerespecteerd. Daarom heeft ze Ghequiere benoemd.

De Franstalige meerderheid in Linkebeek stelt nu dat beslissing van Homans niet democratisch is en heeft het over een agressieve beslissing. Ghequiere laat weten dat hij zijn benoeming tot burgemeester geenszins aanvaardt. Hij zal dus niet de eed afleggen. 

De meerderheid laat ook nog weten dat geen enkele verkozene van de Lijst van de Burgemeester een benoeming tot burgemeester zal aanvaarden. In elk geval lijkt de communautaire carrousel in de rand weer helemaal terug. Nochtans beoogde Homans net het tegenovergestelde met haar demarche van vorige week.

Bron: De Redactie

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in