Willy Segers

Burgemeester

Cultuurprijs Dilbeek 2015 gaat naar Piet Verhasselt

Door Willy Segers op 10 juli 2015, over deze onderwerpen: Dilbeek – Algemeen nieuws

De Dilbeekse Cultuurprijs 2015 werd tijdens het Vlaams Feest overhandigt aan Piet Verhasselt. Wie is Piet?

Wie Bodegem zegt, denkt ongetwijfeld ook aan Piet Verhasselt. Niet verwonderlijk dat hij zijn sporen ook verdiende in de Heemkring Bodeghave die dit jaar ook gevierd wordt voor het Vijftig Jarig bestaan. Mogen we daarbij alvast ook de  leuze citeren die in 1965 door de vereniging werd gekozen: “Wat waard is, blijve. Wat mooi is, weze verdedigd”… 

Piet is al jarenlang als voorzitter een van de drijvende krachten achter deze vereniging, die ons al vaak uitnodigde voor allerlei tentoonstellingen of boekvoorstellingen, telkens met het verleden van Bodegem of Dilbeek in het vizier.

Piet was ook jarenlang de bezielende voorzitter van de Dilbeekse Cultuurraad. Buiten de algemene leiding van deze adviesraad had hij ook oog voor ruimere culturele projecten en Dilbeekse samenwerking, denk maar aan de grootscheepse revue ‘Van Hoefgeklepper tot Westrandgetetter’.

Later werd hij ook voorzitter van de raad van Bestuur van Cultureel Centrum Dilbeek.

Van harte proficiat !!!

De 4 genomineerden voor de Cultuurprijs 2015 waren : Marcel Leys (fotograag), Jaques Schelfthout (bezieler van het Bijgaards Ateljee), Frans Van Campenhout (essayist) en Piet Verhasselt. In november volgt de officiële viering (meer info volgt).

E-MAIL

Scroll naar boven