Aanmeldingen Dilbeekse scholen gestart

Door Willy Segers op 2 februari 2015, over deze onderwerpen: Dilbeek – Algemeen nieuws, VlaParl – Onderwijs, VlaParl – Brussel en Vlaamse Rand

In Dilbeek start vandaag de aanmeldingsperiode voor een plaats volgend schooljaar in één van de basisscholen. Net zoals vorig jaar gebeurt de inschrijving via het centraal registeraanmelden.dilbeek.be .

In tegenstelling tot heel wat buurgemeenten is er geen structureel capaciteitsprobleem in de Dilbeekse scholen. Maar een aantal scholen hebben wel hun maximumcapaciteit bereikt. In het verleden moesten ouders daardoor vaak kamperen aan hun voorkeurschool om hun kind tijdig te kunnen inschrijven. Om dat soort situaties te voorkomen werd enkele jaren geleden gestart met een centraal aanmeldingsregister. Daarbij krijgen kinderen een school toegewezen op basis van hun voorkeur en de afstand tussen de woning van het kind en de school.

Er wordt ook voorrang verleend aan kinderen die al een broer of zusje op een Dilbeekse basisschool hebben. Zij konden zich de voorbije weken al aanmelden. Vanaf vandaag kunnen ook de andere kinderen zich tot en met 23 februari online inschrijven. Wie hulp nodig heeft kan terecht bij de gemeentelijke onderwijsdienst of het welzijnsloket. 

Bron: Ring TV

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in